Visningsreiser

Vi spanderer visningsreise!
Ønsker du mer informasjon om våre visningsreiser?
Klikk her


 


 


 

Nyhetsbrev

Få de gode nyhetene først

Generelt
Det er ikke veldig store forskjeller på byene og landsbyene langs middelhavskysten. Vi vet derimot at mange vektlegger ulike kriterier når de ser etter en bolig. Noen ønsker nærhet til norsk skole, andre setter pris på et stort norsk miljø, mens andre igjen ønsker en mer tilbaketrukket tilværelse.
Norske skoler er etablert i følgende områder: Fuengirola, Ciudad Quesada, Alfaz del Pi og Albir.

Prisnivået for mat, klær og forbruksvarer er likt langs hele kysten. Vær likervel oppmerksom på at prisene i de mest populære turistområdene normalt stiger noe i høysesongen. Her i turistområdene er også flere klinikker med norsktalende helsepersonell.
Langs hele den spanske kysten selges norske aviser, brunost og makrell i tomat (!) i tillegg til tradisjonelle middagsretter som pinnekjøtt og fersk laks.
Den norske klubben er som regel representert i større byer og områder og tilbyr ofte sosiale reiser i nærmiljøet og andre deler av landet for deg som ønsker å bli bedre kjent med spansk kulturarv og historie.


Costa Blanca Nord
Her finner man en behagelig blanding av storbyliv og sjarmerende landsbyer.
Strender som strekker seg over flere kilometer med herlig finkornet sand, eller store, runde steiner formet av havet om man foretrekker det.
Utvalget av aktiviteter er enormt og det er umulig å ha en kjedelig dag.
For familier med barn anbefales en tur eller ti til fornøyelseparken Terra Mìtica med store berg-og dalbaner, vannparken Aqualandia, de dansende delfinene i Mundomar eller Terra Natura og Aqua Natura for dyreelskende små og store.

Fjellene som omringer Benidorm gjør klimaet mildt også på vinteren. -Selv i desember er det er sjeldent gradestokken viser under 15- 16 grader.
Bade kan man hele året, men husk at det kun er badevakter på strendene i sommerhalvåret.
Naturen i Costa Blanca Nord er svært lik den vi kjenner fra Norge med høye fjell og skog.

Byer, landsbyer og tettsteder tilhørende Costa Blanca Nord:
Albir, Alfaz del Pi, Altea, og Benidorm


Costa Blanca Sør
Når man først har bestemt seg for å flytte til Spania er det mange som velger Costa Blanca Sør på grunn av Den Norske skolen i Rojales. Skolen tilbyr et suverent læringsmiljø og utdanning også for de eldste elevene.

I Costa Blanca sør får du et klassisk spansk hus med basseng til prisen av en større leilighet i Benidorm.
Den nye flyplassen i Murcia åpner i 2013 og tilbudet til og fra Alicante flyplass er mer enn tilfredsstillende for alle som ønsker besøk av familie og venner i julen eller om man vil ta en snartur til Norge selv.
Fra byene i Costa Blanca Sør er fornøyeleseparkene i og rundt populære Benidorm ikke mer enn en times kjøring unna. Dette er gode nyheter for små og store, enten man liker dyreliv, vann- eller dyreparker.

Byer, landsbyer og tettsteder tilhørende Costa Blanca Sør og Costa Calida :
Alicante, Ciudad Quesada, Gran Alacant, La Mata, Orihuela Costa, Santa Pola, Torrevieja, Mazarron, Los Alcazares, Mar Menor og La Manga.


Solkysten
Dette er området med det varmeste klimaet året rundt og særlig Marbella og Fuengirola har mange fastboende nordmenn.
Store deler av bysentrumene er bygget opp rundt strandpromenadene. Tar man seg derimot tid til å se seg litt nærmere rundt, vil man fort oppdage trange gater og små smug med familiedrevne restauranter og butikker - tilnærmet fritt for turisme.
Gibraltar med sine verdenskjente apekatter er et fint mål for en dags- eller helgetur. Storbyen Malaga har også så mangt å tilby eventyrlystne og historieinteresserte nordmenn.

Byer, landsbyer og tettsteder tilhørende Solkysten:
Fuengirola, Màlaga, Benalmadena, Marbella og Puerto Banus